ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

8 χρόνια ΠΕΛΚΑ online

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/pelkagr/public_html/plugins/content/mosiframe.php on line 45

Βιβλία

-Το ιστορικό και λαογραφικό βιβλίο της Θεοδώρας Λειψιστινού με τίτλο «Πέλκα - Κάστρα και Μονολιθικά μνημεία της Άνω Μακεδονίας»
Εκδόσεις ΖήτηΑναφέρει η συγγραφέας:
«Οχυρά σε ένα νοητό κύκλο προστάτευαν τον πληθυσμό μιας σημαντικής πόλης στην πεδιάδα της Πέλκας, που κρύβει αρχαιολογικούς θησαυρούς που περιμένουν να αποκαλυφθούν.

Μονολιθικά μνημεία είναι ακόμα όρθια στο χωριό Πέλκα στο σημείο όπου έκλεισε ο κύκλος της περιάροσης, που αποπέμπει τις κακές επήρειες και υψώνει τείχος προστασίας γύρω από το χωριό.

Ερειπωμένοι οικισμοί, οχυρά τείχη, μονολιθικά μνημεία - μάρτυρες του παρελθόντος, αφημένα στο έλεος του χρόνου, στο έλεος της αδιαφορίας του ανθρώπου, δίνουν την τελευταία μάχη επιβίωσης και αναζητούν εναγωνίως τη συνδρομή της ιστορικής γνώσης, τη δυνατότητα επαφής με το σήμερα».

 

-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Β. ΒΛΑΧΟΣ - «Η δεύτερη γέννηση»Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Πελεκάνου του τελευταίου μου βιβλίου «Η δεύτερη γέννηση» θέλω να θεωρηθεί  σαν μια μικρή προσφορά προς τους συγχωριανούς μου και στους απανταχού φίλους του Συλλόγου. Όλα όσα περιέχονται σ’ αυτή την πραγματεία δεν προσφέρονται με δογματικό πνεύμα, αλλά αποτελούν απλά μια συνεισφορά σκέψης αναφορικά με τα ήδη δεδομένα ως προς τη φύση του ανθρώπου.

Είναι μια ανθοδέσμη αποτελούμενη από άνθη που διάλεξα, βάζοντας μόνο την κλωστή που τα συνδέει για να μεταβιβάζω εκείνο που έλαβα και έμαθα, σε όλους εσάς που αναζητάτε ένα νόημα στη ζωή σας και θέλετε να ζείτε ενσυνείδητα.

Για να κατεβάσετε το βιβλίο πιέσετε εδώ .